Maitsva salati saab apelsinisiirupis kuumutatud rabarberist
Pille Petersoo valmistas "Terevisioonis" apelsinisiirupis kergelt läbi kuumutatud rabarberiga salatit ning õpetas tegema maailma kõige lihtsamat rabarberilimonaadi. Tema sõnul ei pea rabarber olema ainult magustoitudes, vaid seda saab väga edukalt kasutada ka soolastes roogades.
Maailma kõige lihtsama rabarberilimonaadi jaoks tuleb rabarber viilutada, panna kuumakindlasse kaussi, lisada suhkur, sidrunimahl ja sidruniviilud, kallata peale kuum vesi ning jätta seisma.
Rabarberit toorelt süüa väga palju ei tohiks, sest seal on oksaalhapet ja kui on tundlikum seedimine, võib endale liiga teha. Rabarberilehti ei tohi kindlasti süüa. "Lehed võib saunalavale istumise alla panna," õpetas Nam-Nami perenaine Petersoo.
"Mul on pannil rabarber, apelsinimahl, riivitud apelsinikoort ja natuke pruuni suhkrut, selle paneme salati sisse," ütles Petersoo.
Salati taldrikule pani Petersoo rukolat, kressi, redisepealseid, köömnetega röstitud peeti ja ahjus röstitud porgandeid ning kõige peale otse pannilt apelsinisiirupis kergelt läbi kuumutatud rabarberid.
Salat sobib Petersoo sõnul nii iseseisva roana kui ka lisandina. "Tihti ma ka röstin ahjus rabarberit ja panen hommikul jogurti või riisipudru peale. Rabarber ei pea olema ainult magustoitudes, seda saab väga edukalt kasutada ka soolastes toitudes."

Toimetaja: Annika Remmel
Allikas: "Terevisioon", intervjueeris Martha-Beryl Grauberg