Maasikate ja ürtidega mokteil sobib ideaalselt värskendavaks suvejoogiks
Jõesuu Lounge`i perenaine Tiina Oja valmistas "Terevisioonis" mokteili ehk alkoholivaba kokteili, mis sobib väga hästi suvehooajal värskendavaks joogipooliseks. Oja tegi mokteili maasikatest ja ürtidest.
"Kõigepealt panen klaasi basiilikut ja värsket münti. Seejärel lisan viilutatud maasikad. Võib kasutada ka püreed või maasikad lihtsalt tükeldada, kuidas meeldib. Siis tuleb maasikad ja ürdid klaasis kergelt puruks tampida, lisada 20 cl laimimahla ja kaks teelusikatäit vaniljesuhkrut ühe klaasi kohta," juhendas Jõesuu Lounge`i perenaine Tiina Oja.
"Kui kodus mokteile teha, tasub alati üle maitsta. Vaniljesuhkur toob maasika maitse väga hästi esile. Sobib ka fariinsuhkur, mis annab karamellimaitset. Võib kasutada ka mett."
Oja lisas mokteili natuke ka balsamico siirupit. "See annab joogile vürtsi juurde. Selle asemel võib kasutada ka purustatud roosat pipart."
Kõige lõpuks lisas Oja klaasi jääkuubikuid ja kookosvett. "Võib kasutada ka täiesti tavalist mullivett või soodavett. Kui tahaks natuke tummisemat jooki, võib kasutada kookospiima."
Toimetaja: Annika Remmel
Allikas: "Terevisioon", intervjueeris Reimo Sildvee