Kümne euroga saab perele restoraniväärilise õhtusöögi
Kokk Karl Krupp võttis vastu väljakutse valmistada kümne euroga maitsev restoranivääriline õhtusöök ning tegi "Terevisiooni" stuudios tervisliku tataroto, millest saab söönuks terve pere.
"Kümne euroga saab kiirnuudlitest väga maitsva Rameni sarnase supi või mõne püreesupi teha," ütles kokk Karl Krupp, kes tegi "Terevisiooni" stuudios tataroto ehk tatra baasil risoto, mille komponentideks on tatar, pakk külmutatud seeni, sibul, küüslauk, porgand, peekon, kohvikoor ja juust.
"Keetsin seened läbi ja sain sellest puljongi. Kes soovib, võib kasutada ka päikesekuivatatud tomateid. Potti lisasin õli, porgandi, sibula, küüslaugu, peekoni, kohvikoore, natuke juustu ja tatra. Keetmise ajal lisasin aeg-ajalt juurde puljongit. Kogu aeg võiks potti liigutada, sest muidu keeb tatar põhja," õpetas Krupp, lisades, et konsistentsilt peaks tataroto jääma pigem vedelam.
Peale riivida juustu ning lisada krõpsud, mis on tehtud 12 grammist jahust, 40 grammist õlist ja 90 grammist puljongist.

Toimetaja: Annika Remmel
Allikas: "Terevisioon", intervjueeris Liisu Lass