Toiduhuviline Pille Petersoo tutvustas "Terevisioonis" põhjamaised jõuluroogasid
Toiduportaali Nami-Nami looja ja eestvedaja Pille Petersoo demonstreeris "Terevisioonis" enda lemmikuid põhjamaiseid jõulutoite ning rääkis, milliseid soolaseid ja magusaid roogasid oleks mõistlik juba mitu päeva enne jõululaupäeva ette teha ning milliseid mitte.
"Mul on alati hästi põhjamaine jõululaud," tutvustas Petersoo oma lemmikuid jõuluroogasid. "Rootslased söövad pühade ajal hästi palju safranit erinevate saiakeste sees, aga saiakesi ei tehta varem valmis," ütles ta. "Kringleid või kaneelisaiakesi tuleks teha serveerimise päeval."
Petersoo lisas, et heaks magustoiduvariandiks jõululauale võiks olla ka Rootsipärane pohla-pirnikompott, mis koosneb pohladest, pirnidest, suhkrusiirupist ja kaneelikoorest. Pirnid võivad olla nii koorega kui ka kooreta ning need tuleks läbi keeta. "Keedad valmis ja paned külmkappi või sahvrisse," sõnas ta. "Hästi hea süüa kas jäätisega, kohupiimakreemiga või vahukoorega."
Lisaks demonstreeris Petersoo stuudios huvitavamat versiooni kirjust koerast, mis on tehtud tavaliste küpsiste asemel piparkookidest. "Et jõuluvärvid oleksid ka sees, lisasin kuivatatud jõhvikaid, rohelisi marmelaadikomme ja natuke apelsini."
"Süldi ja pasteedi võib teha kuni nädal aega ette," vastas Petersoo küsimusele, kas ka mingisuguseid soolaseid toite saaks mitu päeva jõululauale ette teha. "Kui sa teed seapraadi ja ise maitsestad / .../ siis mina julgeks küll juba täna selle ära maitsestada ja siis küpsetamise päeval tuleb see lihtsalt ahju tõsta."
"Kartulisalatid, rosoljed, kasukasalatid - mina teen needi ikkagi maksimaalselt päev varem valmis," arvas Petersoo, et salateid ei peaks mitu päeva varem valmis tegema.
Toimetaja: Maiken Tiits, intervjuuris Katrin Viirpalu
Allikas: "Terevisioon"