Galerii: Olustveres kuulutati välja aasta parimad hoidised

Laupäeval toimus traditsiooniline Olustvere hoidistemess, mida külastas sedapuhku üle 3500 inimese.
230 hoidise hulgast valisid 1200 külastajat parimaks soolaseks hoidiseks oad hapus leemes, magusatest troonis astelpaju-kookosemoos ning üllataja tiitliga pärjati takjajuure keedis ebaküdooniaga. Ekspertidest ning tuntud hoidistesõpradest koosnev žürii valis enda lemmikuks rabarberikastme vürtsköömnetega.
Hoidistemessi auväärse žürii hulka kuulusid: Eesti restoranikultuuri grand old man Dmitri Demjanov, maaleluminister Tarmo Tamm, laulja Karl Madis, näitleja Inga Lunge, laulja Toomas Lunge, näitleja Anne Veesaar, Olustvere teenindus- ja maamaanduskooli direktor Arnold Pastak, Maalehe tarbija lisa "Targu Talita" vastutav toimetaja Jana Rand, MTÜ Eesti Külaliikumine Kodukant juhatuse esindaja Krista Habakukk ning kokaraamatute autor ning Kahvliahvi kokakooli eestvedaja Merle Liivak.
Meelelahutuseks esinesid üritusel Karl Madis ja ansambel Väliharf, päeva juhtis Venno Loosaar.
Parimaid hoidiseid mekib ka maitsmisekspert Marko Reikop järgmise nädala "Ringvaates".
MESSI JA LAADA PARIMAD
Soolane hoidis
1. Uba hapus leemes (Kõrveküla maanaiste selts Miina)
2. Hapendatud kapsarull (Kõrveküla maanaiste selts Miina)
3. Porgandi tšatni (Viljandi kutseõppekeskus)
Magus hoidis
1. Astelpaju-kookosemoos (Viljandi kutseõppekeskus)
2. Õuna-suvikõrvitsa marmelaad (Kõrveküla maanaiste selts Miina)
3. Rabarberi-vaarikamoos (Mustjala kool Soomes)
Hoidis kategoorias üllataja
1. Takjajuure keedis ebaküdooniaga (MTÜ Tuhalaane)
2. Hoidis “Chocolatte autumn” (Luksemburgi põllumajanduskool)
3. Hõõgmahl (Pärnumaa Kodukant)
Žürii valis oma lemmikuks Maidu rabarberikastme vürtsköömnetega (Mait Trink).
Toimetaja: Rutt Ernits