"Impulss" kokkab: Orm Oja õpetab valmistama tervislikku kalarooga
Tippkokk Orm Oja valmistas "Impulsi" palvel Tervise Arengu Instituudi soovitustest lähtuvalt kohafilee oliivõli, tomatite ja kapparitega. Koka näpunäidete järgi saab maitsva ja tervisliku roa valmistada igas koduköögis.
Orm Oja TAI-pärase kala kastme valmistamiseks läheb vaja:
Oliiviõli
Kapparid
Kirsstomatid
Valge vein
Palsamiveini- või tomatiäädikas
Oliivid
Rosmariin
Valmistamine:
Kuumuta pann oliiviõliga. Rösti pannil kapparid. Võta kuumust vähemaks ja pane pannile ka pooleks lõigatud kirsstomatid. Lisa klaasike valget veini ja kuumuta, kuni alkohol on kastmest ära aurustunud. Sega kastmesse äädikas ja oliivid. Nopi rosmariin varre küljest lahti ja lisa kõige lõpus vahetult enne söömist kastmele.
Kõrvale:
Brokoli
Riivitud sidrunikoor
Valmistamine:
Kuumuta pann oliiviõliga. Pane pannile brokoli ja lisa veidi vett. Küpseta, kuni vesi on aurustunud ja siis veel mõned minutid, et brokoli oleks kaunist värvi, kuid veidi krõmpsuv. Riivi peale sidrunikoor.
Pearoog:
Kohafilee
Riivitud sidrunikoor
Valmistamine:
Kuumuta pann oliiviõliga. Prae kõigepealt kohafilee nahaga pool. Paar minutit võid hoida kala peal raskust, et nahk ei läheks rulli. Küpseta mõlemalt poolt, kuni kala kahvli all mureneb. Soovi korral lisa kõige lõpus kalale helbesoola.
Serveerimine:
Pane kaussi oliivikaste, aseta selle peale brokoli ja kõige peale tõsta koha. Garneeri oliiviõliga.
Koka sõnul on toidu tegemisel vaja kogu aeg jälgida, mida parasjagu teed.
Süüa tehes läheb Ojal terve sahtlitäis lusikaid. "Ma kogu aeg maitsen," täpsustas Oja.

Toimetaja: Annika Remmel
Allikas: "Impulss", intervjueeris Anna Pihl