Anni Arro: kaalikatraumaga inimesed võiksid proovida kaalikavormi
Toiduentusiast ja kokk Anni Arro rääkis "Terevisioonis", et paljud täiskasvanud on lasteaias saanud kaalikatrauma, aga seda enam võiks kaalika enda jaoks uuesti avastada, sest see on odav, maitsev ning väga kasulik. Arro sõnul saab kaalikast imelihtsalt maitsvat kaalikavormi ning -pätsikesi.
"Kaalikapelgus on paljudel inimestel seotud lasteaias saadud traumaga. 80 protsenti nendest lastest, kes on lasteaias käinud ja nüüd täiskasvanud, on millegipärast kaalikatraumaga," ütles toiduentusiast ja kokk Anni Arro.
Arro sõnul soovitab ta anda kaalikale oma toidulaual uue võimaluse. "Kaalikas vajab natuke tuunimist, et maitse oleks hea. Minu jaoks on kõige lihtsam kaalikavorm," lisas Arro.
Kaalikavormi läheb keedetud kaalikas, mis on blenderdatud koos vahukoore ja võiga ning lisatud natuke muskaatpähklit ja soola. "Ahjus küpsetad seda koos saiapuru ja võiga ning jääb väga kreemine ja suussulav, mis sobib ahjupardiga väga hästi," ütles Arro.
Teise roana tegi Arro pannkooke, mis sobivad väga suurepäraselt näiteks hommikusöögiks. "Siin on keedetud ja riivitud kaalikas, parmesan, muna, natuke jahu, et seoks ja rosmariin, mis sobib kaalikatoitudele ideaalselt."
Pätsikesed küpsevad päris kiiresti, kuna kaalikas on juba keedetud. "Alguses on ta võib olla pehmekene, aga kui ta hangub, siis ta taheneb."
Üks kombo, mida pätsikestega koos proovida, on lisada hapukoort, sibulat, riivitud keedupeeti, külmsuitsulõhet ja tilli. "Teise kombona võib pätsikese peal proovida näiteks peekonit," julgustas Arro katsetama erinevaid maitseid.
"Kaalika hind on ka päris hea. Mina olen alati tundnud hasarti, kui ma saan kasutada odavamat ja inimeste jaoks võib olla natuke igavamat ja unarusse jäänud toiduainet. Palju suurem väljakutse on kaalikaga midagi maitsvat teha kui näiteks trühvlist, mis maitseb juba niikuinii suurepäraselt."

Toimetaja: Annika Remmel