Retsept | Ukraina restorani peakokk: borš on nagu meie hing
"Ringvaate" reporter Jüri Muttika käis uurimas, kuidas valmib üks õige Ukraina borš.
Borši kohta ei tohi öelda lihtsalt supp, kuna see tähendab ukrainlaste jaoks midagi palju enamat.
"Borš on nagu meie hing. See on midagi enamat, mida pakutakse külalistele," rääkis restorani Slava peakokk Anna Danko-Džema.
Tänavu suvel võttis Unesco borši valmistamise meetodi kaitse alla.
Danko-Džema sõnul on igal perenaisel oma borši valmistamise meetod ja vaidlused selle kõige õigema üle jõuavad ka kaklusteni.
Jüri Muttika õppis seekord borši valmistama Anna Danko-Džema retsepti järgi. Roa valmistamiseks on tarvis:
1 kg searibiliha
1,5 kg peeti
1 kg porgandit
1 kg sibulat
700 g kapsast
500 g kartulit
50 g pekki
20 g küüslauku
100 g võid
1 tšillikaun
2 spl soola
1 spl musta terapipart
1 spl suhkrut
1 tuub kanget sinepit
2 spl äädikat
1 tl purustatud musta pipart
2 viilu päikesekuivatatud pirni
700 g tomatipastat
päevalilleõli
loorberilehti
pestud sibukakoori
tillivarsi
petersellivarsi
vett
Toimetaja: Kerttu Kaldoja