Tippkokk eestlaste õhtusöökidest: on lohakaid ja lihvitud toite
"Ringvaade" kutsus teisipäeva õhtul televaatajaid üles jagama oma õhtusöökide pilte. Tippkokk Tõnis Siigur valis välja 36 parimat ning tutvustas saates neist kümmet.
"Minu jaoks on väga oluline teada, mida eestlased tegelikult söövad. Sellest võib olla tulevikus abi. Kõik pildid sai ilusasti ära vaadatud," rääkis Siigur ETV saates "Ringvaade".
Kokku saadeti "Ringvaate" Facebooki lehele ligi 500 erinevat rooga.
Siigur tõdes, et suures plaanis teab, mida Eesti inimesed söövad ja saadetud fotodes midagi väga üllatuslikku polnud. "Nägin väga erinevaid toite. Selliseid toite, mida tahaks kohe süüa, ja selliseid, mida võib-olla mitte. Nägin lohakaid toite ja väga hästi lihtvitud toite," kirjeldas Siigur.
Siigur ütles, et õhtusöökide reastamisel võttis ta kriteeriumiks, et see pidi olema omatehtud. Kokku sai ta 36 erinevat rooga. "Ma tegin selle valiku täiesti suvalises järjekorras," selgitas Siigur, kes tõi välja isetehtud lasanje, kaerakiiseli, ratatouille'i, veiseliha ja palju muud põnevat.
Toimetaja: Rutt Ernits