TTÜ muuseumis avatakse toidukultuuri näitus

Täna kell 15.00 avatakse Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) muuseumi galeriis Futurum toidukultuuri kirjut maailma tutvustav näitus "Puder ja kapsad".
Näitus esitab toidu loo, seda nii tänapäeva inimese silmade läbi kui sajandite tagant. Näha saab perenaise töövahendeid kohviubade röstimisel ja vahvlite tegemisel 19. sajandist kui ka selle aasta Eesti parima toiduaine nimetuse saanud toodet.
Näitusel on rikkalik valik maitseaineid, mille tuvastamiseks on vaja tundlikku haistmismeelt ning nutikust teadmaks, milliste teraviljadega on tegemist. Välja on pandud polaarmatkaja Timo Palo ja Eesti sõduri toiduratsioon.
Samuti näeb näitusel tornina prügi hulka, mis jääb järele neljaliikmelise perekonna kuu aja jooksul tarbitud toidust.
Eksponeeritud on metallikunstnike Tõnu Arraku ja Nils Hindi teosed ning käesoleva aasta Kristjan Raua preemia laureaatide, Silja Saarepuu ja Villu Plinki video "Dietá".
Näituse avamisel saab maitsta mitmeid Eesti parima toiduaine konkursi võidutooteid. Oma parimate toodetega on väljas A.Le Coq, Põltsamaa Felix, Valio Eesti, Eesti Pagar, Bacula, Gurmeeklubi ja paljud teised.
Näituse teemaarendused ja visuaali on loonud loovagentuur Pult, kuraator on TTÜ muuseum.
Näitus on avatud detsembrini 2017.
Toimetaja: Madis Järvekülg