Vaata enne tele-eetrit: "Suus sulav Eesti" õpetab valmistama arbuusikooremoosi

Laupäeval alustab ETV eetris saate "Suus sulav Eesti" kolmas hooaeg, mis keskendub seekord saatekülaliste lapsepõlvemaitsetele. Hooaja esimeses saates õpetab tippkokk Angelica Udeküll koos Gameboy Tetrisega valmistama arbuusikooremoosi ja kalakotlette seenekastme ja kartulitambiga.
ARBUUSIKOOREMOOS
1 kg arbuusikoori
0,5 kg suhkrut
2–3 spl sidrunimahla või ebaküdoonia mahla
Maitsestamiseks võid kasutada näiteks ingverit, kaneeli, kardemoni, vanilli või mündilehti.
Lõika arbuusikoortelt ära valge osa, haki kuubikuteks ja pane potti.
Lisa suhkrut ja jäta võimalusel paariks tunniks seisma.
Keeda arbuusikoori tasasel tulel, kuni paar tundi.
Lisa paar supilusikat sidruni- või ebaküdooniamahl.
Moos on valmis, kui arbuusitükid muutuvad klaasjaks ja enamik vedelikust on aurustunud.
Serveerimiseks võis praetud saial.
KALAKOTLETID SEENEKASTME JA KARTULITAMBIGA
500 g kalahakkliha
soola
pipart
1 mugulisibul
paneerimiseks jahu
praadimiseks õli
1 peotäis austerservikuid
1 lõvilaka seen
1 mugulsibul
200 ml rõõska koort
sidrunimahla
100 ml valget veini
kartuleid
võid
soola
serveerimiseks võrseid
Maitsesta kala hakkmass soola ja pipraga, lisa peeneks hakitud ja võis kuumutatud mugulsibul.
Klopi hakkmassi, et see muutuks tihedamaks.
Vormi supilusika suurused kotletid, paneeri jahus ning küpseta keskmise kuumusega pannil mõlemalt poolt kuldkollaseks.
Haki mugulsibul ribadeks ning prae võis klaasjaks. Lisa väiksemaks hakitud seened, prae mõned minutid ning maitsesta soola ja pipraga.
Lisa pisut valget veini, kuumuta, kuni pool sellest on aurustunud.
Lisa rõõsk koor ja kuumuta, kuni kaste pakseneb.
Keeda kartulid pehmeks, kurna ning tambi katki. Soovi korral Iisa kuum piim ja või.
Maitsesta soola ja pipraga.
Serveeri ürdivõrsetega.
"Suus sulav Eesti" alustab ETV eetris uut, kolmandat hooaega laupäeval, 27. novembril kell 20.00.
Toimetaja: Merit Maarits