Retseptid: "Suus sulav Eesti" õpetab sõira tegema

Saates "Suus sulav Eesti" jagab peakokk Angelica Udeküll koos abilistega maitsvaid retsepte kodus katsetamiseks.
Sõir
1 kg lahjat kohupiima
1 liiter piima
150 g taluvõid
5 muna
1-2 tl soola
2-3 tl köömneid
Kuumuta piim kuni keemiseni, lisa kohupiim. Sega ja kuumuta, kuni kohupiim on kalgendunud ja eraldunud vadak. Kalla mass sõelale nõrguma. Munad klopi lahti ja sega sisse sool ja köömned. Potis sulata või, lisa kohupiim ja munad ning sega hoogsalt, kuni tekib ühtlane sile mass. Süüa võib soojalt, kui kummutada vormi ja lasta jahtuda, saab lõigata nagu juustu .
Nipp! Kui asendada mingi osa kohupiimast kodujuustuga, saab pehmema konsistentsiga sõira, mis sobib eriti soojalt söömiseks. Köömneid panna ikka oma maitse kohaselt ja soolasust samuti.
Retsept: Sirje Kruusamäe, Maagõkõsõ kodurestoran
Mustsõstra-ingverikaste
1 dl vett või õunamahla
3/4 dl suhkrut
1 tl riivitud ingverit
2 dl mustsõstraid
Keeda vedelikust, suhkrust ja ingverist siirup ja vala seejärel mustsõstardele. Purusta marjad sauseguriga ja suru läbi sõela. Serveeri sooja sõiraga.
Retsept: Angelica Udeküll
"Suus sulav Eesti" teine hooaeg on ETV eetris laupäeviti kell 20.00.
Toimetaja: Kerttu Kaldoja