Galerii ja retseptid: "Suus sulav Eesti" tuleb pühadetoitudega

Angelica Udekülli juhitud "Suus sulav Eesti" tuleb jõuluajal välja kahe erisaatega, kus jagub kuhjaga pühademeeleolu ja -retsepte.
Maitseid ja muhedaid vestlusi pakub teisipäeval ja kolmapäeval "Suus sulav Eesti. Jõulud". Populaarse saatesarjaga Eesti erinevate piirkondade toidukultuuri tutvustanud Angelica valmistab nüüd jõulupühadeks piduliku õhtusöögi, mis toob talle appi näitlejad Mari ja Mikk Jürjensi, Sepo Seemani koos poja Johannesega, arhitekt Raul Vaiksoo, ansambli Metsatöll, psühholoog Tiina Saar-Veelmaa ja räppar Genka.
"Suus sulav Eesti. Jõulud" on eetris 22. ja 23. detsembril kell 19.30.
Esimesi retsepte saad juba katsetada:
SEAKÜLG
Retsept umbes viiele
Seakülg umbes 1 kg
Meresool 200 g
Värskelt jahvatatud must pipar
Tüümian ½ potti
Küüslauk 4-5 küünt
Demi glase või rammus puljong 200-300 ml
Lõika seakülje kamarasse ruudustik, aseta plaadile küüslauguküüned ja tüümianioksad ja tõsta neile liha, kamar ülespoole. Kata liha umbes ühe cm paksuse meresoola kihiga ja tõsta 180 kraadini eelsoojendatud ahju 35 minutiks küpsema.
Tõsta liha ahjust välja, vähenda kuumust 150 kraadini.
Eemalda lihalt soolakiht, lisa plaadile puljongit ja tõsta tagasi ahju, vähemalt kaheks tunniks küpsema. Jälgi, et ahjuplaat ei jääks kuivaks, vajadusel lisa vedelikku.
KIIRE KÕRVITSASALAT
Kõrvitsat 500 g
Riivitud ingverit 1 tl
Mett 1 spl
Õunaäädikat 2 spl
Soola 1 tl
Õli 4 spl
Serveerimiseks pohli
Haki kõrvits ribadeks. Riivi ingver ning sega mee, õunaäädika ja soolaga, viimasena lisa õli, sega kõrvitsaribadega. Jäta salat vähemalt paariks tunniks külmikusse maitsestuma.
ÕUNAGLÖGI
Õunamahl 1 L
Ingver, pöidlasuurune tükk
Kaneelikoor 2 tk
Vanillikaun 1 /2
Tähtaniis 2 tk
Tüümian mõned varred
Serveerimiseks:
Kuivatatud jõhvikad
Ebaküdooniasukaad
Mandlid
Toimetaja: Kerttu Kaldoja