Võilillest saab maitsvaid snäkke, pestot ja smuutit
Kokk-koolitaja Julia Anufrijeva rääkis "Terevisioonis", et võilill on elueliksiir, mis sisaldab väga palju kasulikke vitamiine ja mineraale ning õpetas valmistama maitsvat võilillesmuutit, pestot ja snäkke.
"Võilille saab süüa ja seda saab kasutada enda keha tervendamiseks. Võilille tuntakse kui elueliksiiri, sest võililles on hästi palju erinevaid vitamiine ja mineraale," ütles kokk-koolitaja Julia Anufrijeva.
Anufrijeva valmistas stuudios smuuti võilille õisikutest, võilille lehtedest, astelpajust, banaanist ja lisas hästi natuke mett.
"Kui tahad talveks võilille varuda, siis tuleb võilillelehed ära püreestada, vähese vedelikuga segada ja seejärel väikestesse jääkuubikuvormidesse panna, et talvel seda lihtsa vaevaga smuuti sisse saaks lisada," õpetas Anufrijeva.
Võilillepestosse lisas ta natuke küüslauku, karulauku, seedermänniseemneid, parmesani juustu, oliivõli, rohelisi võilillelehti, kollaseid võililleõisikuid ja natuke naati.
"Kui ainult võilille süüa, võib see jääda mõruks, seepärast tasub sinna veel midagi juurde lisada. Kui mõrudast maitsest lahti tahaks saada, siis tuleks võilille enne söömist natuke soolvees leotada," lisas ta.
Stuudios panni peal valmisid võililleõisikud toortatrapaneeringus, mis enne pannile panemist segati muna, toortatra ja vähese soolaga ning veeretati jahus. "Neid võib süüa niisama või panna sinna peale mingit head kastet, näiteks avokaadosalsat," ütles Anufrijeva.
Toimetaja: Annika Remmel
Allikas: "Terevisioon", intervjueeris Katrin Viirpalu