Toidufilmide festival toob ekraanile kulinaariakursuse vanglamüüride vahel

Toidufilmide festivali raames linastub teisipäeval kinos Sõprus dokumentaalfilm kulinaariakursusest, mis toimub Michiganis asuvas kinnipidamisasutuses. Režissööride Brian Kaufmani ja Mark Kurlyandchiki "Coldwater'i köök" ("Coldwater Kitchen") on lugu toidust, inimlikkusest ja uutest võimalustest.
"Kui tavapäraselt on toiduteemaliste dokumentaalfilmide peategelasteks maailmakuulsad tippkokad või Michelini tärne pälvinud restoranid, siis "Coldwater'i köök" viib vaataja kohta, kuhu päriselus sattuda ei sooviks," rääkis festivali kaaskorraldaja Helen Saluveer. "Ometi on juba ligi 35 aastat vanglas kulinaariakursust läbi viinud kokk Jimmy Lee Hill suutunud luua omamoodi "gurmee-oaasi", kus vangid saavad omandada uusi oskusi, leida inspireerivaid sihte ning otsida omal moel lunastust."
"Coldwater'i köök" jälgib Hilli ja tema kolme õpilase - ühte ähvardab eluaegne vanglakaristus, teine võitleb opioidisõltuvusega ja kolmas jõuab tagasi linna, kus ta kunagi narkootikumidega kauples - vangistuse, tavaellu naasmise ja lunastuse teekondade erinevate etappide kohanemisraskusi, kus toit on positiivsete muutuste katalüsaator.
Dokumentaalfilm "Coldwater'i köök" jõuab Toidufilmide festivali raames kino Sõprus ekraanile teisipäeval, 23. mail kell 18. Film linastub ingliskeelsena.
Toimetaja: Kerttu Kaldoja